dinsdag 3 november 2015

Herfstvakantie

Nu is het klasje leeg ... MAAR, niet getreurd! Zwiep is al hard aan het werk ... Benieuwd wat hij voor ons in petto heeft? Wij zien jullie graag terug na de vakantie! Geniet van jullie weekje.

Griezelen met Halloween?

Neen hoor! Wij werken die vleermuizen, spinnen, heksen en andere vieze dingen weg met de pincet en gooien ze in de kookpot van de heks!

En... we deden dat supergoed! Het werd echt gieren en lachen ... net zoals de heksen.










Wij houden ook van verhaaltjes

O, die stekels (ai, oei, auw)

Regelmatig wordt er al eens een verhaal voorgelezen. Dat verhaaltje komt in de klas bij juf Carla of juf Greet ook al eens terug aan bod. Wij houden er dan ook erg van om, via dat verhaaltje, met onze handjes aan de slag te gaan. We knutselen er dan op los, met als resultaat ... (maar die bolstertjes, auw! die prikten wel erg :-) )













We rekenen erop los!

Ik tel, jij telt, we tellen allemaal ... samen maar ook al eens op ons ééntje

Eén van onze favoriete bezigheden in ons zorgklasje is... U raadt het al... tellen! Zeker als onze Zwiep wat eten wil. Geven we tè veel, dan wordt hij ziekjes EN geven we tè weinig, tja, dan heeft hij nog honger. Daarom is het heel erg belangrijk dat we JUIST leren tellen. Bij deze oefeningen was het vooral belangrijk om EVENVEEL fruit of herfstfruit te nemen als er bolletjes waren.
We zijn alleszins al aardig op weg allemaal samen!






















Figuren in het zand

Regelmatig oefenen we het maken van figuren. We maken deze in het zand, met elastiekjes, soms ook al eens op papier.
Kijk even mee ...





Schrijfpatroontje - schrijfmotoriek!

Konijntje HUP ... Ook bij juf Virginie!

Net zoals bij juf Greet en juf Carla, wordt er bij juf Virginie ook gewerkt rond schrijfpatronen. Er wordt nog vlotjes verder geoefend op het mooi vormen van het schrijfpatroon 'konijntje HUP'.
Ja hoor, stapje voor stapje lonkt het eerste leerjaar al ...