zondag 19 juni 2016

Echte piraten gaan op SCHATTENJACHT!

Een echte piraat gaat op schattenjacht! Ook de kleuters uit 3A en 3B hebben dit mogen ervaren... Kaartlezen en ons oriƫnteren, gericht zoeken, sleuteltjes in een sleutelgaatje stoppen en proberen open te maken ... jaaaaa ... al die dingen kennen geen geheimen meer voor ons! Kijk alvast hieronder mee naar de foto's van de kleuters uit 3B en op de blog van juf Greet voor de foto's van de kleuters uit 3A.











Ahoi, ahoi, ahoi ... wij zijn allemaal piraatjes!

We geven ons tijdens de laatste weekjes van het schooljaar nog eens voor de volle 100% en dit net als een echte piraat! We worden ondergedompeld in het echte piratenleven...

We verkleden ons als echte piraatjes.
 
 We leren voorzichtig te prikken en oefenen zo onze vingervaardigheid.




We kijken goed en kleuren een tekening in volgens de juiste nummertjes.

 
 
 
 
 
We vergelijken schelpjes naar grootte, kleur, uitzicht, enz.
 
 




 
We spelen met speciaal zand (hihihi ... het blijft kleven!).


  
 
en ... we maken een echte piratensnor!
 
 

Naar de zee

Om op voorhand wat toe te leven naar onze leuke schoolreis aan zee, gingen we in het klasje van Zwiep aan de slag met allerlei zandspelletjes. We moesten vooral heel goed kijken hoe de staafjes in het zand gelegd moesten worden om zo dezelfde tekening te bekomen. Pfioe! Niet altijd makkelijk!






We speelden ook het verhaaltje van 'de mooiste vis van de zee helpt een ander' na en maakten een mooie tekening van het verhaal. Het werden echte kunstwerken!!







Vaderdag

Natuurlijk werd er in de klas van eekhoorntje Zwiep ook gedacht aan het vieren van onze papa's. Er werd geknutseld en gepraat over onze papa's. En ... omdat we het ook heel leuk vinden om met papa te spelen en misschien soms wat 'gek' te doen, maakten we gekke gezichtjes met plasticine. Er werden veel leuke gezichtjes gemaakt. Kijk maar mee!