vrijdag 31 maart 2017

Bijna jarig ...

Hoewel Théa pas op 8 april verjaart, werd haar verjaardag reeds vandaag uitbundig gevierd! We mochten allen smullen van heerlijke cakejes, wafeltjes en gezonde kinderchampagne! Volgende week is het vakantie maar van waar we dan 'op vakantie' zijn, sturen we onze jarige Théa 3 dikke zoenen!! Gelukkige verjaardag Théa en nog eens heel erg bedankt aan de mama en papa van Théa voor het heerlijke feestmaal!

donderdag 30 maart 2017

Op zoek naar de klokken van Rome in de Sint-Agathakerk

Vandaag gingen we samen met de berenklas naar de Sint-Agathakerk. We zijn eigenlijk een beetje ongerust ... We hebben nog geen enkele klok op school zien voorbijvliegen en op de speelplaats en in de klas zijn er nog geen paaseitjes te bespeuren ... Zouden de paasklokken ons vergeten zijn dit jaar? We trokken er vandaag dan maar zelf op uit. In de Sint-Agathakerk staat namelijk een enorme klok! Juf Greet en Juf Virginie vertelden er ons samen het paasverhaal. Ook al is het een triestig verhaal, toch hebben we geleerd dat Pasen een tijd van 'vergeving' betekent en dat we samen moeten delen!Wat een mooie boodschap om onze vakantie mee in te gaan! Niet?
Meer foto's over onze uitstap kunnen jullie ook op de blog van Juf Greet terugvinden.

Paaseitjes hebben we nog altijd niet gevonden ... We blijven hopen dat we morgen meer geluk zullen hebben. We zijn benieuwd!

Ik wens iedereen alvast een zeer fijne en deugddoende paasvakantie toe! Hopelijk mogen we genieten van heel veel zonneschijn zodat onze kleuters buiten kunnen gaan ravotten!








Naar dansvoorstelling "Wollebol"

Dinsdag mochten we samen ook naar een dansvoorstelling in De Kroon. We genoten samen de kleuters van 2A, 2B en 3A van theater "Wollebol"!













Naar de bib!

Dinsdag kwamen drie studenten van de Erasmus Hogeschool naar onze bib in Sint-Agatha-Berchem. Ze vertelden ons een leuk verhaal en speelden met ons knotsgekke spelletjes!














Piep! Het is 'bijna' Pasen!

De voorbije twee weken werd er heel wat rond Pasen gewerkt en gespeeld in onze klas: we maakten paaseitjes met plasticine in de biebelhoek, speelden het eieren-spel in de spelletjeshoek, versierden een paasei met de mooiste schrijfpatronen in de schrijfhoek, knutselden een knus nestje voor een kuiken in de knutselhoek, ....  Het moetopdrachtje lag deze keer in de rekenhoek; het was er de bedoeling om telkens '10' eitjes voor de kip te verzamelen! We maakten ook kennis met het prentenboek 'Piep! Het is Pasen!' In de boekenhoek lag er een verteltas over dit verhaal. We mochten er spelen met 2 piepkleine haasjes, maakten een memory en speelden er bewegingsspelletjes! Nu het zonnetje weer van de partij is, werden de fietsen op de speelplaats weer bovengehaald. Vanaf nu mogen we 1 x per week met de fietsjes de speelplaats onveilig maken ... pret voor iedereen dus!